Fără categorieFinanțare pentru ferme bioMagazine și târguri bio

Magazinul unde pot vinde și fermierii în reconversie ecologică

Magazinul unde pot vinde și fermierii care nu s-au atestat încă bio, fiind încă în reconversie ecologică! Jean Richard de Latour, CEO al Carrefour România, a declarat la deschiderea magazinului din Corbeanca al retailerului francez că potențialul agriculturii și al afacerilor agroalimentare în România este unul foarte ridicat. De asemenea, acesta vorbit despre cea de-a doua ediție a programului “Creștem România BIO”, care are rolul de a susține fermierii români care trec la agricultura bio.

Potențialul agriculturii și al afacerilor agroalimentare este foarte ridicat în România, iar noi ne dorim să ne implicăm. Am lansat în primăvara trecută și am reluat „Creștem România BIO”. Este un program dezvoltat pentru fermierii români care doresc să treacă la agricultura bio. Le oferim consultanță, ajutor financiar și angajamente ferme de preluare a producției lor până la 5 ani. Personal, sunt convins că mâncarea bio locală poate deveni în scurt timp parte din coșul zilnic al românilor, nu doar o achiziție premium. Vrem să dezvoltăm aceste inițiative, dar nu putem face asta singuri“, a declarat Jean Richard de Latour, CEO al Carrefour România.

De asemenea, acesta a vorbit și despre programul “Act for Food” prin care Carrefour încurajează consumatorii români să adopte un stil alimentar sănătos: “Aș vrea să punctez un aspect esențial pentru filozofia noastră de business. În fiecare zi lucrăm împreună cu furnizorii și producătorii să arătăm clienților acțiunile concrete pe care le facem. Punctul de plecare este proiectul “Act for Food” prin care vrem să devenim numărul 1 în a ajuta românii să mănânce mai bine. Acest lucru implică parteneriate strategice cu producătorii români și asigurarea trasabilității produselor proaspete, o gamă mai largă de produse tradiționale și bio, promovarea vinurilor românești și dezvoltarea de proiecte tip cooperative cum e cea de la Vărăști“.

Colaborarea cu agricultura românească are un rol foarte important, susține Jean Richard de Latour, CEO al Carrefour România: “Investim în a oferi produse de calitate create în propriile ateliere de brutărie, precum pâine proaspătă și cozonaci. Suntem convinși că mâncarea bună și ingredientele de calitate depind direct de modul în care colaborăm cu agricultura românească“.

Cel care conduce Carrefour România este de părere că sectorul privat are și responsabilitatea de a susține agricultura locală prin sprijinirea fermierilor mici și mijlocii.

Sectorul privat are și responsabilitatea de a susține agricultura locală, de aceea am pus bazele Fundației pentru Dezvoltarea Agriculturii. Scopul său principal este acela de a contribui la dezvoltarea agriculturii românești prin modele durabile, special concepute pentru fermierii mici și mijlocii și susținerea de proiecte strategice în domeniul agricol“, a declarat Jean Richard de Latour, CEO al Carrefour România.