Finanțare pentru ferme bioȘtiri din agricultura bio

Adrian Oros: Agricultura ecologică va beneficia de 550 de milioane de euro prin PNS

Fonduri asigurate fermierilor români printr-o alocare importantă! Sumele pe care România le va primi prin noua Politică Agricolă Comună, pentru eco-scheme, vor fi direcționate, într-un procent considerabil, către agricultura ecologică. Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi, duminică, 25 octombrie, că fermierii care fac agricultură bio vor beneficia de un sprijin total de 550 de milioane de euro în perioada 2021-2027, prin Planul Național Strategic.

”Vom avea unde să investim sumele destinate acestor eco-scheme și vom finanța consistent pe cei care se îndreaptă către această agricultură ecologică. Ca să vă dau câteva date, doar 2,43% din suprafața terenurilor care se lucreaăz în România se lucrează în acest mod, agricultură ecologică, media europeană fiind de 7%, 33% din suprafață se referă la cereale și 24% la pășuni. Și aici avem o slabă procesare, producem materie primă, iar produsele procesate sunt importate”, a declarat astăzi Adrian Oros despre situația actuală a agriculturii bio din România.

”Pentru această agricultură ecologică, în viitorul Program Național Strategic am dedicat 550 de milioane de euro. Dorim ca suprafața cultivată în sistem ecologic să ajungă în această perioadă la 15-20%. Cu siguranță că produsele ecologice vor fi mai scumpe, dar ele vor fi și sunt mult mai sănătoase. Producțiile mici pe care le obțin fermierii care fac aceastăa gricultură ecologice trebuie compensate, iar calitatea acestor produse, trebuie răspplătită”, a mai spus Adrian Oros care candidează la alegerile parlamentare din 6 decembrie pentru un loc în Senat.

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a susţinut astăzi, duminică – 25 octombrie, o conferință de presă în care a prezentat care vor fi prioritățile programului de guvernare PNL în Politica agricolă și de dezvoltare rurală.