Fără categorieTehnologii bio

Trei soluții pentru carența de cupru și de calciu în culturile bio

Agricultura tradițională și cea ecologică au câteva lucruri în comun. Unul dintre acestea este reprezentat de diversele deficiențe din terenurile pe care fermierii le cultivă. Cel mai simplu mod pentru a depăși acest obstacol și a oferi culturilor cele mai bune condiții pentru o recoltă importantă este folosirea de corectori. Agro-Est Muntenia a dezvoltat un portofoliu de astfel de produse pentru agricultura ecologică. Haideți să vedem despre ce e vorba.

Deficiența de cupru este des întâlnită în România. Acest element este un aliat de bază al fermierilor, pentru că are un impact pozitiv, prin formarea de enzime care influențează fotosinteza, metabolismul, carbohidrații și azotul. Cuprul participă la formarea proteinei și a vitaminei A, astfel că planta are parte de o nutriție bogată. Agro-Est Muntenia are două produse care corectează carențele de cupru.

Glaucus are două substanțe active, cupru solubil și cupru cu acid gluconic, iar cu ajutorul acestora reduce turgescența în frunze, are efect asupra nodulării legumelor și favorizează formarea semințelor. Glaucus poate fi folosit la grâu, pomi fructiferi, legume și viță de vie, atât prin aplicarea foliară, cât și fertigare (doar la legume).

CARACTERISTICI GLAUCUS

  • SE FOLOSEȘTE ATÂT FOLIAR, CÂT ȘI RADICULAR
  • CUPRUL SOLUBIL ȘI CUPRUL CU ACID GLUCONIC SUNT ÎN PROPORȚIE DE 7,15%
  • DOZA DE APLICARE FOLIARĂ: 1,5-2,5 LITRI / HA
  • DOZA PRIN FERTIGARE LA LEGUME: 2-2,5 LITRI / HA

Fixa Cu este un alt produs Agro-Est Muntenia destinat agriculturii ecologice și care corectează deficiențele de cupru. Este o combinație de sulf și cupru și asigură protecția împotriva unor boli precum bacterioza, monilioza, mana, arsura bacteriană și rapănul. Fixa Cu se poate aplica foliar, în doză de 2-3 litri / ha, sau la sol, 3-5 litri / ha. Este bine ca utilizarea acestui produs să se facă dimineața sau seara, pentru a evita temperaturile de peste 25 de grade Celsius.

Doze recomandate pentru aplicarea FIXA CU

  • CEREALE PĂIOASE: 2 LITRI / HA LA DESPRIMĂVĂRARE SAU 1 LITRU / HA DUPĂ AL DOILEA INTERNOD
  • POMI FRUCTIFERI: 2-3 LITRI / HA PRIMĂVARA DEVREME SAU TOAMNA, DUPĂ ÎNFLORIT SAU LA CĂDEREA FRUNZELOR
  • VIȚĂ DE VIE: 2-3 LITRI / HA PRIMĂVARA DEVREME, DUPĂ ÎNFLORIT, SAU TOAMNA, DUPĂ RECOLTAT
  • CARTOF: 2-3 LITRI / HA DE LA A PATRA FRUNZĂ PÂNĂ LA ÎNFLORIT

Fermierii știu că un element necesar pentru a avea o producție importantă este calciul. Acesta are atât rol nutritiv pentru plantă, cât și de corecție pentru sol. Floracal, produs din portofoliul Agro-Est Muntenia, acoperă ambele planuri. Satisface nevoia de calciu ale culturilor pe solurile acide sau saline, dar și îmbunătățește calitățile fizico-chimice ale solului. Floracal, cu un conținut de calciu de 56,7%, se poate folosi la pomii fructiferi, vița de vie, culturile horticole industriale, căpșuni, tomate, arbuști fructiferi, varză și conopidă.

Doze recomandate pentru aplicarea FLORACAL

PE SOLURILE NORMALE: 60 KG / HA (36 L / HA)
PE SOLURILE ACIDE ȘI SALINE: 80 KG / HA (50 L / HA)
LA CULTURILE HORTICOLE: 4 KG / HA / SĂPTĂMÂNĂ

Mai multe informații despre aceste produse, dar și despre tot portofoliul Agro-Est Muntenia pentru agricultura ecologică puteți găsi pe site-ul oficial al companiei www.agroest.ro.