PRINCIPALEȘtiri din agricultura bioTehnologii bio

Tot mai multe produse pentru agricultura ecologică

Agricultura ecologică pune pe masă alimente sănătoase, gustoase, dar pentru asta fermerii trebuie să respecte reguli stricte. Astfel, un produs care este folosit în acest domeniu nu trebuie să aibă reziduuri de pesticide. Este condiția esențială. Pentru acest lucru, companiile mari de produse de protecție a plantelor alocă sume importante pentru cercetarea și dezvoltarea de substanțe care să fie prietenoase cu mediul înconjurător. Provocarea este cu atât mai mare cu cât în următorii ani vor dispărea substanțe folosite în acest moment în agricultură.

Companiile din agribusiness au soluții pentru fermieri. “Nu credeam că o să avem erbicide ecologice, dar ne așteptam să avem așa ceva, pentru că cercetarea nu stă pe loc. Deja au fost găsite erbicide ecologice pe bază de extract de plante. Primul erbicid ecologic a fost extras din mușcate. Acum au apărut, spre surprinderea noastră, niște extracte din porumb, rapiță, care au astfel de efecte”, a dezvăluit Ion Toncea, șeful Centrului de Cercetare, Inovare și Transfer tehnologic de la Institutul Fundulea.

Nu toate erbicidele au fost omologate până în acest moment. Însă munca din cadrul marilor companii va aduce pe piață produse compatibile cu agricultura ecologică. Înainte să ajungă pe piață, toate produsele sunt testate pe loturi demonstrative, dezvoltate de companiile producătoare de input-uri. Aceste produse sunt folosite în diverse tehnologii, care pot fi făcute și cu echipamente speciale pentru agricultura ecologică. După ce trec prin toate etapele de validare și certificare, produsele ajung la fermieri.

Agro-Est Muntenia este o companie prezentă deja pe piața produselor destinate agriculturii ecologice. Detalii despre produsele din ofertă puteți afla prin intermediul echipei Agro-Est. http://agroest.ro/echipa/