Tehnologii bio

Scheme de fertilizare a castraveților fără chimicale! Rețete bio pentru o recoltă bogată!

Fertilizarea castraveților fără chimicale este de mare ajutor dacă vă doriți să aveți o recoltă bună, dar și sănătoasă, complet lipsită de chimicale. Este drept că îngrășămintele preparate în gospodărie nu reușesc mereu să aibă eficiența celor profesionale, însă merită să încercați să stropiți sau să puneți la rădăcina plantelor și preparate obținute după câteva rețete extrem de populare.

Stropiri și scheme de fertilizare la castraveți:

  • Fertilizarea castraveților cu îngrășământ din pâine
  • Fertilizarea castraveților cu infuzie de cenușă
  • Îngrășământ natural pentru castraveți cu decoct de ceapă
  • Soluții naturale pentru făinarea la castraveți

Fertilizarea castraveților cu îngrășământ din pâine

Îngrășământ din pâine pentru castraveți? Sună ciudat, nu-i așa! Dar dacă vă gândiți să la baza acestei rețete stă drojdia din pâine, parcă lucrurile încep să se lege. Tratamentul cu această soluție de fertilizare trebuie aplicat săpămânal la plante și este ușor de preparat în gospodărie.

Pentru soluție naturală de fertilizare pentru castraveți aveți nevoie de:

  • o găleată;
  • coji de pâine neagră;
  • o piatră/greutate;
  • apă curată.

Soluția naturală de fertilizare pentru castraveți se obține astfel: umpleți la 2/3 o găleată cu coajă de pâine neagră, adăugați apă și puneți deasupra o greutate care să apese amestecul, căci altfel cojile se vor ridica la suprafață când va începe fermentarea. Așezați găleata într-un loc călduros timp de o săptămână.

Soluția de drojdie se dizolvă în apă în proporție 1:3, iar fertilizarea poate fi făcută o dată pe săptămână: câte 0,5 litri de soluție la fiecare tufă. Acest tip de fertilizare se face de la începutul înfloririi până la începutul ofilirii.

Fertilizarea castraveților cu infuzie de cenușă

Infuzia de cenușă ajută la echilibrarea conținutului de potasiu. Dacă frunzele tufei de castraveți îngălbenesc, e un semnal că nu le ajunge potasiul. În acest caz stropiți plantele cu infuzie de cenușă: adăugați 2 pahare de cenușă în 1 litru de apă clocotită și lăsați să se infuzeze 24 de ore. Acest fertilizant este benefic și în caz de făinare.

Îngrășământ natural pentru castraveți cu decoct de ceapă

O altă soluție pentru fertilizarea naturală a castraveților este decoctul de ceapă. Încălziți o găleată de apă și adăugați 1 pahar de coji de ceapă, apoi puneți lichidul pe foc până începe a fierbe, apoi opriți focul și așteptați 2 ore. Ulterior puteți uda frunzele de castraveți cu soluția obținută.

Soluții naturale pentru făinarea la castraveți

O metodă foarte eficientă împotriva făinării este o soluție de lapte acru și apă (1:1), cu care se stropesc tufele o dată pe săptămână. Tot împotriva făinării este foarte eficientă soluția de bicarbonat de sodiu: 50 g la 10 litri de apă, plus 50 g de săpun lichid. Amestecați bine ingredientele și stropiți abundent fiecare tufă.