Tehnologii bio

Portofoliu complet pentru agricultura ecologică

Agricultura ecologică își croiește încet, dar sigur, drumul spre top în România. Pentru ca fermierii să fie convinși să se apuce de acest tip de agricultură, e nevoie și de sprijin din partea companiilor furnizoare de inputuri.

Agro-Est Muntenia a dezvoltat un portofoliu complet destinat agriculturii ecologice. În acest fel, fermierii pot găsi într-un singur loc tot ce este necesar pentru a porni un an agricol care să le asigure profit și continuarea afacerii. Toate produsele Agro-Est Muntenia au certificare ECO și sunt împărțite pe categorii distincte. Care sunt acestea?

17 PRODUSE DESTINATE AGRICULTURII ECOLOGICE SUNT ÎN PORTOFOLIUL AGRO-EST MUNTENIA

Portofoliul Agro-Est Muntenia include fungicide, insecticide, insecto-fungicide, biostimulatori, fertilizanți foliari și tratamente pentru sol. Practic, fermierul are un meniu complet care satisface toate nevoile culturilor pe care le înființează.

Din gama fertilizanților foliari fac parte Ecklomar (cu extract de alge marine), Beet (pe bază de sfeclă de zahăr), Rombi Boro, Amylis (combinație între 2 bacterii fixatoare de azot), Ecobor și Lithovit. SM-6 (cu extract de alge marine), Alcygol B2M, Alcygol Z2M și Oceanum (puritate 100% din algele Ascophyllum Nodosum) fac parte din categoria Biostimulatorilor. La capitolul biofungicide se remarcă Plysetum (din Coada calului), Maxitina (pe bază de lecitină din soia), Ortimag (din urzică) și Prev-Am (pe bază de ulei de portocale).

TOTAL SUPRAFAȚĂ DESTINATĂ AGRICULTURII ECOLOGICE ÎN ROMÂNIA (2018): 326.259 HECTARE
TOTAL OPERATORI CERTIFICAȚI ÎN AGRICULTURA ECOLOGICĂ ÎN ROMÂNIA (2018): 9.008

Deficiențele sunt corectate prin aplicarea Glaucus și Fixa Cu (pentru deficiența de cupru) și Floracal (îndepărtează deficiența de calciu). Site-ul oficial al companiei, www.agroest.ro, găzduiește toate informațiile de care un agricultor are nevoie pentru a contracara orice problemă apărută în fermă.

Catalogul de produse ecologice este disponibil aici:
https://agroest.ro/wp-content/uploads/2020/01/Catalog-Agro-Est-Muntenia-ECO-2020.pdf