Tehnologii bio

(Orti)magie în culturile eco

Cercetătorii din agricultura ecologică sunt, deopotrivă, foarte ocupați și norocoși. Trebuie să dezvolte produse care să fie certificate bio. Din fericire pentru ei, natura le oferă o mare mână de ajutor. Este și cazul unei plante care se găsește pe orice drum și al cărei extract este balsam pentru culturi. Vorbim de urzică.

Această plantă are o compoziție chimică specială, care include aminoacizi, amine, steroli, cetone, substanțe grase, clorofilă, săruri de calciu, magneziu, fier și vitaminele A, B2, C și K. Chimie, nu glumă. Extractul de urzică stă la baza Ortimag, un produs cu rol de biofungicid, insecticid și acaricid, aflat în portofoliul Agro-Est Muntenia. Să vedem cum ajută Ortimag fermierii.

Efectele aplicării ORTIMAG

  • ARE EFECT REPELENT ASUPRA INSECTELOR ȘI PREVENTIV ÎMPOTRIVA CIUPERCILOR
  • STIMULEAZĂ MICROORGANISMELE BENEFICE DIN SOL
  • CORECTEAZĂ DEFICIENȚELE NUTRIȚIONALE
  • FAVORIZEAZĂ DESCOMPUNEREA MATERIEI ORGANICE
  • ÎMBUNĂTĂȚEȘTE DEZVOLTAREA SISTEMULUI RADICULAR

Acest produs are un spectru larg de acțiune. Astfel, agricultorii pot folosi Ortimag atunci când descoperă în culturile lor dăunători, precum păduchele verde al piersicului, păduchele trandafirului, păduchele lânos, viermele mărului, afide, puricele vărgat al rapiței, molia verzei, acarianul roșu, dar și boli, cum ar fi mucegaiul frunzelor, putregaiul cenușiu, mucegaiul negru sau mană. Să vedem și câteva recomandări de aplicare.

Specialiștii Agro-Est Muntenia recomandă aplicarea foliară a Ortimag la culturile de prunc, cireș, piersic, cais, măr, păr, alun, coacăz, viță de vie, mazăre, cartof, castravete, salată, varză, tomate, rapiță și grâu. Doza necesară este de 50-100 cc / l. Este de preferat ca Ortimag să nu se amestece cu alte produse și să se folosească în perioadele zilei în care nu sunt temperaturi extreme. Alte produse de protecție a plantelor din agricultura ecologică puteți găsi pe site-ul oficial al Agro-Est Muntenia, www.agroest.ro.