PRINCIPALEȘtiri din agricultura bioTehnologii bio

Produsul pe bază de extract de urzică cu care îți protejezi culturile bio

Un produs cu extract de urzică pe care agricultorii se pot baza în fermele bio. Se numește Ortimag și acționează ca biofungicid, insecticid și acaricid, fiind omologat de compania Agro-Est Muntenia în România pentru agricultura ecologică! Alături de Ortimag, în portofoliul companiei se mai găsește și Prev-Am, un insecticid și fungicid pentru fermele bio.

  • Ortimag: fungicid, insecticid și acaricid pentru culturile bio
  • Prev-Am: insecticid și fungicid pentru fermele bio

Urzica este una din cele mai cunoscute plante și are și o mulțime de calități. Conține substanțe proteice și glucidice, acid acetic, acid formic, vitaminele A, B2, C și K, săruri minerale, histamină. Este un cocktail care le-a atras atenția specialiștilor din agricultură, care s-au gândit că pot folosi urzica pentru a crea un produs pentru agricultura ecologică. Astfel, extractul de urzică este substanța activă din Ortimag, un produs al Agro-Est Muntenia.

Ortimag: fungicid, insecticid și acaricid pentru culturile bio

Ortimag este un biofungicid, insecticid și acaricid omologat pentru agricultura ecologică. Iar gândindu-ne la condițiile meteo din această iarnă, care au fost foarte blânde, fără prea multă zăpadă, fermierii se așteaptă la atacuri importante de dăunători în scurt timp. Aplicarea Ortimag are efecte în combaterea mai multor dăunători: păduchele verde al piersicului, păduchele trandafirului, păduchele lânos, păduchele negru al cireșului, viermele mărului, mucegaiul frunzelor, monilioza sâmburoaselor, putregaiul cenușiu, mucegaiul negru, afide, puricele vărgat al rapiței, molia verzei, acarianul roșu comun și mana.

Ortimag, cu un conținut important de microelemente, sulf, siliciu și magneziu, are un rol în creșterea producției de clorofilă în plante, ajută dezvoltarea sistemului radicular și favorizează descompunerea materiei organice.

Doza recomandată de aplicare a produsului Ortimag este de 50-100 cc / l la culturile de prun, cireș, piersic, cais, măr, păr, alun, coacăz, viță de vie, mazăre, cartof, castravete, salată, varză, tomate, rapiță și grâu.

Prev-Am: insecticid și fungicid pentru fermele bio

Agro-Est Muntenia pune lângă Ortimag un alt produs pentru agricultura ecologică, de data aceasta pe bază de ulei de portocale. Este vorba de Prev-Am, care combate moliile, fluturii, musculița albă, afidele, tripșii, puricii și păianjenul roșu. Prev-Am acționează în prin desicare, prin distrugerea tensiunii aripii, prin sufocare și prin fecunditate. Folosit ca fungicid, Prev-Am combate foarte bine făinarea, mana, rugina, alternarioza și mucegaiul.

Doza recomandată de Agro-Est Muntenia pentru Prev-Am este de 1.6 litri pe hectar la vița de vie, 2-6 litri / ha la legume și 2-5 litri / ha la pomii fructiferi. La aplicarea Prev-Am, pentru fungi ectoparaziți și stagii ale insectelor cu piele moale, doza trebuie să fie mai mare de 400 cc / 100 litri de apă. Pentru stagiile cu piele dură la insecte, ouă și condiții grele de aplicare, această doză este de 600 cc / 100 litri de apă.