Știri din agricultura bioTehnologii bio

Insecticidul-vedetă pentru culturi bio: Laser 240 SC de la Corteva

Insecticid bio de la Corteva! Laser 240 SC este un insecticid biologic cu efect de șoc, cu acțiune prin contact și ingestie, destinat combaterii dăunătorilor din culturile de viță de vie, pomi fructiferi, legume, cartof, având și efect ovicid la unele specii. Conține 240 g/l de spinosad și se găsește ambalat la 0,5 litri.

Laser 240 SC are eficacitatea insecticidului sintetizat chimic, dar este inofensiv față de mediu și om, fiind un produs biologic. Acesta aparține unei familii noi de insecticide biologice – Naturalyte, care cuprinde insecticide derivate din metaboliți ai organismelor vii.

Cum acționează insecticidul bio de la Corteva

Insecticidul Laser 240 SC penetrează limbul foliar și are activitate translaminară. Combate dăunători din ordinele: Lepidoptera, Diptera, Hymenoptera, Coleoptera, Thysanoptera, Isoptera.

Spre deosebire de alte insecticide, are un nou mecanism de acțiune, unic în lume, diferit de toate insecticidele chimice sau biologice: acționează la nivelul sistemului nervos al insectelor, provocând paralizia acestora. Ca atare, dăunătorii nu se mai mișcă, nu se mai hrănesc și mor.

De precizat că până și dăunătorii rezistenți la piretroizi sau la alte insecticide pot fi combătuți cu Laser 240 SC.

Poate fi alternat cu toate claselele de insecticide, întrucât nu generează fenomene de rezistență încrucișată la insecticidele existente (piretroizi, organofosforice, abamectin).

La această oră poate fi considerat cel mai sigur produs de acest fel întrucât nu au fost semnalate fenomene de fitotoxicitate la nicio cultură de pe glob.

Cum se aplică insecticidul bio Laser 240 SC

Laser 240 SC se aplică prin stropiri la avertizare, în perioada de vegetație. Volumul de apă utilizat pentru preparea soluției de stropit este corespunzător culturii la care se aplică tratamentul și fazei de vegetație.

Prezintă un efect rezidual de peste 3 săptămâni, în funcție de condițiile climatice. Nu este spălat de ploaie la două ore de la aplicare.

Acesta poate fi aplicat cu succes și în sere și solarii.

Timpul de pauză până la recoltare: 3 zile la legume, cartof, 7 zile la pomi fructiferi și 14 zile la vița de vie.