Fermieri bioȘtiri din agricultura bio

Fermă bio cu aproape 1.000 de hectare, scoasă la vânzare pentru 2,2 milioane de euro

Fermă mare de bio, scoasă la vânzare! Un teren agricol bio de 700 de hectare, situat în județul Tulcea, se dă în arendă sau se concesionează pe motiv că proprietarul este prea în vârstă pentru a se mai putea ocupa de el.

”Persoană juridică arendez/concesionez teren agricol Bio în județul Tulcea, suprafață 700 hectare bio cu încă 300 hectare bio (1.000 ha). Pe lângă teren se mai dau grajduri, birouri, dormitoare, condiții de irigare și pompe. Rog seriozitate”, se arată în anunțul publicat pe publi24.ro.

Pe acest teren bio, împreună cu toate celelalte utilități care vin la pachet, se cere un preț  de 2.200.000 de euro.

Agrointeligența – AGROINTEL.RO a luat legătura cu persoana de contact indicată în respectivul anunț și așa a aflat că proprietarul terenului vrea să-l dea în arendă sau să-l concesioneze, cu posibilitate de cumpărare după terminarea contractului de concesiune, deoarece este prea în vârstă pentru a se mai ocupa de teren.

”Proprietarul este în vârstă și vrea să se retragă din activitate, acesta este motivul pentru care dorește să cedeze o concesiune. Prima dată este vorba de o arendă și apoi de conesiune pentru că până când nu se termină contractul de concesiune, adică peste 38 de ani, nu se poate cumpără. Este vorba despre 700 de hectare bio pe care au fost cultivate până acum și porumb, și grâu, și lucernă. Există certificat bio pentru această suprafață de 700 de hectare”, ne-a declarat persoana care a răspuns la numărul de telefon care însoțește anunțul – 0741019035.