Fermieri bioȘtiri din agricultura bio

Creștem România BIO cu 500.000 de legături de verdeață și usturoi bio

Primăvara înviorează mereu mesele românilor. Gândiți-vă numai cum arată meniul de Paşte – ouă roşii, friptură de miel, brânzeturi de lângă care nu lipsesc verdeţurile proaspete, ceapa şi usturoiul, salata verde. Și apoi, nu poți face drob românesc fără cele mai bune verdețuri, asta știe orice gospodină!

Așa s-a gândit și Doru Buturugă atunci când a hotărât să preia afacerea familiei, respectiv culturile de mărar, leuştean, salată verde, vinete, usturoi şi ceapă. Şi pentru că el crede în agricultura ecologică, s-a înscris în programul Creştem România Bio, un program inițiat de Carrefour pentru susținerea agricultorilor români care vor să treacă la agricultura BIO și din dorința de a asigura consumatorilor acces la alimente sănătoase, obținute responsabil. Acum se află în ultimul an de conversie, iar în luna iunie va primi certificatul ecologic.

“E timpul ca românii să cumpere produsele și cu sufletul nu doar cu ochii”

“Consider foarte valoroasă munca mea şi îi îndemn pe toţi să mănânce bio, chiar dacă legumele nu arată mereu spectaculos. Sunt gustoase şi sănătoase. Cred că e timpul ca românii să cumpere produsele și cu sufletul nu doar cu ochii”, spune Doru.

În 2020, ferma lui Doru Buturugă a avut o producţie de aproximativ 500.000 de legături de verdeţuri. Produsele se găsesc şi pe rafturile Carrefour cu eticheta “în conversie la bio”. Programul Creștem România BIO a ajuns la cea de-a treia ediție, continuând promisiunea făcută de Carrefour a de susține fermierii locali pe drumul nou către agricultura viitorului, oferindu-le sprijin și consiliere în procesul de conversie și în plus, siguranța unei piețe de desfacere.

Printre beneficiile participanţilor la programul Creștem România BIO se numără contractele ferme cu hipermarketul pe perioada de conversie (1-3 ani) și timp de încă 2 ani după momentul în care devin producători bio, precum și garanția că își vor putea vinde recolta la prețuri corecte în rețeaua magazinelor Carrefour.

Bio e viitorul

„De ce ai vrea să cultivi bio? Să ai mai multe reguli și mai multe griji? Eu am moștenit culturile acestea convenționale de la ai mei. Puteam să aleg calea ușoară. Dar am pus mult suflet și am muncit mult pentru a face conversia la bio, pentru că bio e viitorul”, explică Doru Buturugă.

Dacă te numeri printre fermierii care cred că bio înseamnă agricultura viitorului, Carrefour va fi alături de tine cu un contract de preluare a producției, cu acoperirea costurilor de certificare și consiliere permanentă.

Da, bio se crește mai greu. Dar creștem împreună. Înscrie-te pe https://crestemromaniabio.ro/ până pe 30 aprilie. Formularul, precum și criteriile de eligibilitate pentru ediția 2021, sunt disponibile pe pagina https://crestemromaniabio.ro/aplica-acum.

Hai, e rândul tău!