Tehnologii bioTratamente bio

Infuzia de pătrunjel – eficientă în combaterea gândacului de Colorado!

Foto: Youtube.com/La Țară

Infuzia de pătrunjel este o soluție cu care puteți combate gândacul de Colorado din grădină. Dăunătorul culturii de cartof atacă și ale plante precum vinetele și chiar tomatele. Înainte de a apela la substanțele chimice, la insecticidele clasice, dați o șansă infuziei de pătrunjel!

Infuzia de pătrunjel se folosește pe post de insecticid cu caracter preventiv, iar prepararea ei este simplă, nu necesită decât apă și pătrunjel proaspăt recoltat, cu frunze verzi, sănătoase.

Rețetă infuzie/insecticid pentru prevenirea atacului gândacului de Colorado

Ingrediente:
– 5 litri de apă
– 150 grame de pătrunjel tocat, proaspăt

Mod de preparare:

– Apa se dă în clocot și se adaugă pătrunjelul tocat proaspăt, după care se lasă la infuzat o jumătate de oră, cu vasul acoperit
– Se strecoară soluția obținută, după ce se răcește se pune în recipientul pentru stropit și se folosește pe frunzele de cartof, vinete sau, dacă este cazul tomate.

Numeroase experimente realizate pe internet arată că gândacul de Colorado reacționează la mirosul de pătrunjel și părăsește planta. Soluția naturală poate fi folosită și când cartoful este în perioada de înflorire.

Foto: Youtube/ La Tara

Gândacii din Colorado pot provoca pagube mari culturilor de cartofi, tomate sau vinete, dacă nu sunt ținuți sub control.

Pentru combaterea gândacilor de Colorado mai pot fi utilizate și alte metode precum: plasarea plantelor de hrean, coriandru sau a gălbenelelor printre cartofi, stropirea plantelor cu infuzie de gălbenele și ceai de muștar sălbatic sau chiar metode mecanice (adunarea și strângerea manuală a insectelor).

Pentru a avea eficacitate, aceste metodele naturale de combatere a insectelor dăunătoare pot fi aplicate doar la suprafețe mici.

CITIȚI ȘI:

Foto: agro.basf.ro

Surse selective: Youtube.com – Canalul La Țară, sdelaysam-svoimirukami.ru, retete-usoare.eu