Fără categorie

Grădinăritul organic este mai ieftin, mai sigur și mai ușor decât ați putea crede

Persoanele care doresc să încerce grădinăritul organic pot ezita din cauza lucrurilor negative pe care le-au auzit sau le-au citit. Cel mai probabil, cele auzite se întâmplă să fie incorecte.

În primul rând, grădinăritul organic nu este mai scump decât grădinăritul convențional. Este chiar opusul. Produsele organice cumpărate de la un magazin de grădinărit sau o băcănie costă mai mult, deoarece există un „intermediar” care vrea să facă profit. Dar, pentru grădinărit organic, tot ce trebuie să cumpere o persoană sunt semințele, adică articole ieftine. Mai mult, un grădinar organic se bazează pe soluții naturale, nu pe produse comerciale și chimice. Un spray din usturoi și piper este mai ieftin, mai sănătos și mai sigur decât insecticidul sintetic, plus că acesta poate fi făcut în casă, chiar de grădinar.

Grădinăritul organic încurajează, de asemenea, oamenii să caute soluții ieftine de bricolaj la problemele lor. Un exemplu de economisire a banilor este plantarea semințelor în cutii de lapte sau recipiente vechi, în loc să cumpere ghivece scumpe. Din momentul în care au făcut soluția cu propriile mâini sau au sădit planta într-o cutie refolosită, ei știu exact ce a intrat în plată sau știu de unde provine cutia în care sădesc planta.

În al doilea rând, grădinăritul organic nu necesită un set de abilități complet noi. Grădinarii ecologici folosesc aceleași abilități ca omologii lor convenționali. Principala diferență este că grădinăritul organic nu permite substanțe chimice artificiale. Îngrășăminte sintetice, erbicide, insecticide și alte substanțe au fost dezvoltate pentru a ușura viața grădinarilor, dar se dovedesc a fi dăunătoare și toxice.

Întrucât grădinarii ecologici nu vor folosi astfel de substanțe chimice, ei trebuie să investească mai mult timp pentru a-și îngriji plantele. Dar munca suplimentară acoperă partea distractivă a grădinăritului.