Fermieri bioFinanțare pentru ferme bioPRINCIPALE

Carrefour: Înscrierile în programul CREȘTEM ROMÂNIA BIO se încheie pe 23 martie!

Carrefour informează fermierii că înscrierile în programul CREȘTEM ROMÂNIA BIO mai pot fi făcute anul acesta numai până pe 23 martie, inclusiv! După această dată, până pe 15 mai, fermierii se mai pot înregistra doar pe listele suplimentare, cu opțiunea de pre-înregistrare pentru anul viitor. O altă noutate este faptul că înscrierile se mai fac la acest moment numai online, pe site-ul www.crestemromaniabio.ro, și nu se mai preiau cereri în cadrul magazinelor.

”Pentru a asigura sănătatea și siguranța colegilor, clienților, agricultorilor, partenerilor și comunităților în care activează, Carrefour modifică termenii de înscriere în programul de conversie la agricultura ecologică, Creștem România BIO. Începând de astăzi înscrierile în magazinele Carrefour, la Recepție Clienți nu mai sunt disponibile, iar agricultorii care își doresc să aplice în program o pot face doar online, pe site-ul www.crestemromaniabio.ro, până pe 23 martie 2020”, se arată într-un comunicat de presă remis Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

Procesul de înscriere și validare presupune vizite de teren și interacțiuni directe între fermieri, autorități publice, certificatori, echipa de proiect sau magazinele Carrefour, care, în contextul recomandărilor oficiale prezentate de instituțiile publice, sunt limitate pentru situații de urgență, mai arată Carrefour.

Agricultorii care doresc să aplice în acest program mai au la dispoziție timpul rămas până pe 23 martie și se pot înscrie doar prin intermediul formularului online, pe www.crestemromaniabio.ro. Înscrierile în magazine (prin birourile Recepție Client) sunt închise, pentru a respecta recomandările autorităților. Toate procedurile de validare a înscrierilor vor fi reluate în momentul în care autoritățile publice transmit informări oficiale ce permit deplasări și interacțiuni directe.

Până pe 15 mai 2020, agricultorii au posibilitatea de a se înscrie pe lista de rezervă pentru ediția din acest an, dar și opțiunea de pre-înregistrare pentru ediția a III-a a programului, pe care Carrefour o va lansa în 2021.

În același context, fermierii români au fost informați că cererile unice de plată către APIA, vor fi închise în perioada 16 martie – 6 aprilie 2020, procedura fiind suspendată ca măsură de prevenție, conform Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură.

La acest moment, în mai puțin de o lună de la lansare, peste 400 de agricultori s-au înscris în program, dublând numărul celor înscriși la prima ediție. Aceștia vor trece printr-un proces de validare a eligibilității și vor intra în parteneriat cu Carrefour și EcoCert pentru a începe conversia către agricultura BIO.

Mai multe detalii despre program găsiți pe www.crestemromaniabio.ro