PRINCIPALETehnologii bio

FIXA CU, produsul ecologic pentru deficiența de cupru

Agro-Est Muntenia își dezvoltă tot mai mult portofoliul de produse destinate agriculturii ecologice. Cum deficiența de cupru este întâlnită în culturile fermierilor din țara noastră, compania cu capital 100% românesc le oferă acestora Fixa Cu, cu un conținut de Cupru 120 g / l și Sulf 146 g / l. Acest produs este certificate pentru agricultura ecologică și se aplică atât foliar (2-3 litri pe hectar), cât și la nivelul solului (3-5 litri pe hectar).

Specialiștii Agro-Est Muntenia le recomandă fermierilor două tratamente la un interval de 10-14 zile. Astfel, este asigurată protecția contra unor boli precum bacterioza, mana, arsura bacteriană, rapănul și monilioza. Dozele sunt diferite, în funcție de culturi. La cerealele păioase, recomandarea este de a folosi 2 litri pe hectar la desprimăvărare sau 1 litru pe hectar după al doilea internod. Pentru pomii fructiferi, vița de vie și cartofi, se poate folosi o doză de 2-3 litri / ha.

Agro-Est Muntenia le transmite fermierilor să fie foarte atenți la momentul aplicării Fixa Cu, pentru ca acest produs să aibă o eficacitate maximă. Dimineața sau seara sunt perioadele optime ale zilei pentru folosirea Fixa Cu. Astfel, se evită lumina puternică a soarelui.

Important este și modul în care se prepare soluția înainte de aplicare. Rezervorul de pulverizare trebuie umplut cu jumătate din cantitatea de apă. Acesta trebuie agitat și apoi se adaugă Fixa Cu și la final restul de apă. Pentru orice alte detalii, specialiștii Agro-Est Muntenia vă stau la dispoziție, iar alte informații se pot găsi și pe site-ul companiei.