PRINCIPALETehnologii bio

Amylis, soluția revoluționară pentru fixarea azotului

Agricultura nu poate exista fără azot. Este poate prima lege învățată de cei care au ales să fie fermieri. Lipsa azotului duce la imposibilitatea plantelor de a crește, azotul fiind esențial atât pentru fotosinteză, cât și pentru funcția de reproducere. Azotul este componenta de bază a proteinelor, iar celulele noi nu pot crește fără azot. Acest element poate fi luat atât din aer, cât și din sol. Provocarea este cu atât mai mare pentru agricultura ecologică. Pentru a le face viața mai ușoară fermierilor care vor să comercializeze produse organice, Agro-Est Muntenia a adus pe piața românească Amylis. Acesta este un biofertilizant care reprezintă o combinație de două bacterii fixatoare de azot.

Amylis este revoluționar pentru că are două tulpini și acționează în două moduri. Prima tulpină solubilizează fosforul și reduce levigarea azotului, menținându-l la nivelul rădăcinilor, în timp ce a doua sintetizează azotul atmosferic. Aplicarea Amylis aduce o serie de beneficii: creșterea utilizării materiei organice din sol, întărirea sistemului radicular, îmbunătățirea procesului de germinație, accelerarea răsăririi, optimizarea asimilării fosforului, a fierului, a magneziului și a borului. Sistemul radicular se dezvoltă mult mai bine, deoarece se distruge flora patogene sau oportunistă din rizosferă.

Conform recomandărilor venite de la specialiștii Agro-Est Muntenia, Amylis se poate aplica pe resturile vegetale din câmp, perioadele optime ale zilei fiind dimineața și seara. Amylis poate fi folosit și pe stratul vegetal răsărit. Agro-Est Muntenia recomandă o doză de 0.5 litri pe hectar, într-un volum de apă de 200 de litri pe hectar. Amylis se aplică la sol sau prin irigare, picurare sau pulverizare.

Întreg portofoliul de produse pentru agricultura ecologică de la Agro-Est este disponibil în catalog aici: https://agroest.ro/wp-content/uploads/2020/01/Catalog-Agro-Est-Muntenia-ECO-2020.pdf