Tehnologii bio

Și culturile bio au nevoie de cupru! Produsul ce se poate aplica în siguranță la legumele ecologice!

Lista elementelor fără de care agricultura nu ar putea exista cuprinde și cuprul. Acesta are un impact esențial asupra culturilor, carența de cupru ducând la scăderi de producție. Un trend în creștere îl reprezintă corectorii de cupru ecologici. Agro-Est Muntenia are în portofoliu produsul Glaucus, cu 7,15% cupru solubil și 7,15% cupru cu acid gluconic.

“Cuprul are un rol determinant în plantă, în primul rând în fotosinteză, apoi în sinteza carbohidraților și în circuitul azotului în plantă. De asemenea, un rol hotărâtor în contracararea efectului nociv al manganului, atunci când manganul se află în cantități mari în plantă”, a explicat Constantin Năstase, unul dintre specialiștii companiei Agro-Est Muntenia.

Caracteristicile produsului Glaucus de la Agro-Est Muntenia:

  • are pH 2,9;
  • reduce turgescența în frunze, are efect asupra nodulării legumelor;
  • favorizează formarea semințelor;
  • stimulează procesele metabolice.

Glaucus are o gamă largă de culturi unde poate fi utilizat

Agro-Est Muntenia recomandă folosirea Glaucus la culturile de legume, în special roșii, vinete, ceapă, ardei, vinete, usturoi, dar și la pepeni, pomi fructiferi, viță de vie și chiar la grâu. Pentru aplicarea foliară, doza recomandată de Glaucus este de 1,5-2,5 l/ha, cu maximum două tratamente la interval de 15 zile. Prin fertigare, la legume, se poate aplica o doză de 2-2,5 l / ha.

“Asupra rădăcinii are un rol hotărâtor în cicatrizarea rănilor care apar din cauza atacurilor unor dăunători ai solului”, a mai spus specialistul Agro-Este Muntenia, Constantin Năstase.

Portofoliul de produse Agro-Est Muntenia dedicate fermierilor ecologici este disponibil pe www.agroest.ro, iar numărul la care agricultorii pot obține informații despre tehnologiile bio este 0338 130 300